Tegelwipper april 2024

Wie?

Anneke Vanduynslager uit Zele

Aantal uitgebroken tegels

39

Wat motiveerde jou om te gaan tegelwippen?

Ik werk als leerkracht in de gemeenteschool van Zele, en ik ben lid van de MOS-groep (Milieu op School). We hadden onze school geregistreerd voor de Wereldwaterdag.  Binnen die actie hebben we onthard en meteen ook onze tegels geregistreerd voor het VK Tegelwippen. Dat heeft me geïnspireerd om thuis zelf aan de slag te gaan en enkele tegels te wippen. Iedereen in het gezin was meteen enthousiast om de handen uit de mouwen te steken.

Hoe heb je het aangepakt?

Mijn man en ik hebben samen een plannetje gemaakt. Voor de uitvoering ervan kregen we hulp van opa, de handige harry in de familie.  Iedereen heeft geholpen met het uitscheppen van het puin. De tegels werden opgehaald door de tegeltaxi van Zele (DDS Tegeltaxi).
Deze eerste keer tegelwippen was voor ons alvast een succes. Op termijn willen we nog meer ontharden, maar voorlopig heeft m’n zoon nog een plekje nodig om te basketten.

Wat komt er in de plaats van de tegels?

We hebben beslist om drie bomen te planten, die zorgen voor meer groen en vooral voor schaduw. De bomen hebben we gekocht bij de plaatselijke boomkweker. Daarnaast hebben we plantjes gekocht in het tuincentrum. Ik had al wat ideeën opgedaan via Pinterest en in het tuincentrum hebben ze ons advies gegeven over wat al dan niet haalbaar was.

Een tip voor andere tegelwippers?

Ik kan het iedereen aanraden en alle initiatieven alleen maar toejuichen. Die initiatieven hoeven niet altijd groots te zijn. Klein starten kan perfect en kan inspireren.

Tegelteller

Tegels gewipt