Stedenclash Dender VS Waas

Onder de naam ‘Stedenclash Dender versus Waas’ dagen wij, de Oost-Vlaamse steden Aalst, Dendermonde en Sint-Niklaas elkaar uit om tijdens het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen elkaar de loef af te steken.

Met een vriendschappelijke vete die nog steeds erg leeft in beide steden, kon een duel tussen Aalst en Dendermonde niet ontbreken. Graast het Aalsterse Ros Balatum binnenkort op een groenere weide dan het Ros Beiaard van Dendermonde? We kennen het antwoord eind oktober. En wanneer twee paarden vechten om een been – excuus: steen ¬- gaat het derde ermee heen. Ook Sint-Niklaas mengt zich in de strijd. Het paard van Sinterklaas loopt immers ook liever op een fris grastapijt in plaats van op een door betontegels verharde ondergrond.

De drie steden kennen elkaar al van bij de gezamenlijke ondertekening van het Burgemeestersconvenant 2020 en hebben de ambitie om hun CO2-uitstoot tegen 2030 met 40% te doen dalen. Verharding ‘wippen’ om te vergroenen geldt daarbij als één van de prioriteiten. De drie steden zetten alvast in op tal van projecten en hopen dat deze Oost-Vlaamse derby de inwoners extra zal motiveren om ook deel te nemen.

Acties in Sint-Niklaas

Acties in Aalst

Acties in Dendermonde

Algemene tegelstand

Dendermonde

Gewipte tegels: 43997
TPI: 950,03
?Tegels Per 1000 Inwoners
Klassement: Groot

Sint-Niklaas

Gewipte tegels: 2531
TPI: 31,58
?Tegels Per 1000 Inwoners
Klassement: Groot

Aalst

Gewipte tegels: 1778
TPI: 20,03
?Tegels Per 1000 Inwoners
Klassement: Groot

Tegelteller

Gewipte tegels in vlaanderen